Egy híres dal szerint a gyémánt a lányok legjobb barátja, ami valószínűleg csak egy ügyes és provokatív szöveg, de azért annyi biztos, hogy egy drágakő vagy egy szép ékszer olyasmi, ami egy igazi nőnek sincs ellenére. A Sophie Molnar Design olyan hely, amely mindenki számára elérhetővé teszi ezeket a drágaköveket, mivel kiváló ár-érték arányú darabokkal állnak elő, amelyek ráadásul egyedi tervezésűek. Utóbbi állítás nem túlzás, itt a vevők a dizájnerrel együtt alkotják meg álmaik ékszerét. Sophie Molnarral, a dizájnerékszerészet vezetőjével beszélgettünk turmalinokról, metszéstípusokról és a tökéletes ékszerről.

– Mikor dőlt el, hogy ékszerekkel fogsz foglalkozni?

– Az életkoromat nem fogom elárulni, de annyit elmondok, hogy már négy-öt évesen ásványokat gyűjtöttem. Én közgazdászként végeztem, de olyan 2012 táján dőlt el, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Az ásványgyűjteményem a mai napig megvan!

– Nem csak te tervezed az ékszereket, hanem drágakő szakértő is vagy. Ez mit jelent konkrétan? Van egy lupéd, ránézel egy kőre és már tudod is, mennyit ér?

– Elvégeztem egy drágakő szakértői képzést, ami azt jelenti, hogy be tudok vizsgálni köveket. Lupém valóban van, de ennél azért ez sokkal összetettebb, többlépcsős folyamat. Ami fontos, hogy minden követ személyesen vizsgálok át, továbbá ennek a szakképesítésnek köszönhetően minden ékszerünk mellé tudunk adni egy certifikátot, amiben benne van, hogy az adott drágakő milyen tulajdonsággal bír, milyen a minősége.

– Mi az ékszertervezői ars poeticád?

– Nem szeretem a nagyon elvadult, kifacsart dizájnokat, az ékszerek tervezésénél az a célom, hogy az adott kő a legjobb oldalát mutassa meg, és azon legyen a hangsúly.

– A honlapotokat böngészve bele lehet futni egy-két furcsa dologba. Ha az ember olyanokat olvas, hogy „többszínű tripla ovális Turmalin cabochon szett”, akkor hirtelen rájön, milyen keveset tud erről a világról. Egyáltalán mi ez a cabochon-dolog?

– Igen, ez valóban egy izgalmas világ, ami nem csak aranyból és gyémántból áll. A több szín értelemszerűen az ékszer többféle színére utal, a tripla a kövek számára, az ovális a kövek formájára, a Turmalin – jobb kifejezés híján – egy féldrágakő, a cabochon pedig a metszés típusa. Így áll össze ez a név.

– Egy híres dal szerint, amit Marilyn Monroe is énekelt a gyémántok egy lány legjobb barátai. Igaz ez szerinted?

– Az biztos, hogy a forgalmunkból én is látom, hogy a legnépszerűbb drágakő a gyémánt. A köztudatban az él, hogy ezt csak kiválasztottak tudják megengedni maguknak, pedig vannak olyan gyémántok, igaz méretben nem nagyok, amelyeket akár már 25 ezer forintért meg lehet vásárolni. Mivel nekünk nincs üzlethelyiségünk, ami hatalmas költség havi szinten, ezért ezt a tételt nem kell beépíteni az ékszereink árába. Ezért aztán nyugodt szívvel mondhatom, hogy minden darabunk kiváló ár-érték arányú. A másik nagy erősségünk, hogy egyedi tervezésű ékszereink vannak, ami azt jelenti, hogy szinte a vevővel együtt tervezünk meg egy-egy darabot, így aztán olyan ékszert vihet haza, amiből nincs még egy ugyanolyan.

Most pedig mutatunk hat szemet gyönyörködtető darabot a Sophie Molnar Design portfóliójából. Az első egy Princess csiszolású gyémánt, amit azoknak ajánlanak, akik szeretik a letisztult és elegáns stílust. A kis kerek gyémántok pavé foglalatban teszik a gyűrűt igazán különlegessé.

Még egy gyűrű. Hívószavak: neonzöld smaragd, háromszög csiszolású gyémántok, fehérarany gyűrű.

Ez pedig egy kék zafír és kerek csiszolású gyémánt fülbevaló.

Még egy fülbevaló, ezúttal kerek és csepp alakban. Persze, hogy gyémánt.

Elegáns és kifinomult márkiz gyémánt, vörös arany nyaklánc 14K-os vörös aranyban, bármilyen alkalomra.

És végül egy zöld csoda: smaragd zárt foglalatban, sárga arany nyaklánc.

Még egy remek hírünk van a végére: ha hiányzik még egy karácsonyi ajándék, akkor érdemes átnézni a Sophie Molnar Design honlapját, ugyanis most az ékszereik nagy részére 15 %-os kedvezményt adnak.